Projektet Rädda Royal

 • Bakgrund
 • Vision (föränderlig)
 • Hemsida – Länk HISTORIA
  • Sociala Medier – Följ Royalhuset och projektet, nätverka och stöd.
 • Projekt & verksamheter
  Verksamheter för att huset ska få återuppleva sin storhetstid
  • Loppiscafé – Loppis & Café med hembakt. ROYAL LOPPISCAFÈ
  • Träffpunkt pysselhörna, TED-talks, DIY & Rep. café
   (Repa och reparera) (Fortfarande bara en vision)
  • Musikscen – Magisk scen ROYAL STAGE
  • Uthyrning
 • VIP Sponsorer och samarbeten – Royals Änglar
 • Parkering
 • Renovering/restaurering –

Bakgrund

Efter ett litet uppehåll är vi tillbaka i projektet Rädda Royal och kämpar på igen 😉 men med ett litet underskott i bakfickan.

Vad som krävs är fortfarande resurser i form av tid och pengar.
Såklart alltid pengar ;-(

SÅ Först och främst behövs intäkter för de fasta årliga kostnaderna sedan för själva upprustningen. Men vi tar det sakta men säkert!
Nu
Hyresgäster sökes:
Verksamheter/ popuppföretag/kontorshotell/produktionsföretag är välkomna att hyra in sig. Källaren på 160 kvm ledig för spännande aktiviteter samt lägenhet och kontorsrum på övre våningen.

Om det finns en driftig person som skulle vilja hyra entren som är perfekt för kiosk/Cafe/restaurang/
Lägenheten kan snart hyras ut.

Gårdsplanen får allt större hål och vi har nu en sms parkering för att få in några kronor. Väldigt få betalar frivilligt och kanske det bara är av gammal vana de svänger in. Och som ni vet är vi inte för att sätta böter (vi vet inte hur tungt de själva har det) Vi ser i en app direkt vilka som betalat och kan sätta böteslappar men det är ju snällare att bara påminna om det trots att vi då kan bötfälla dem med 450 kr. *
Det är inte alltid ekonomiskt att vara snäll ;-/
Vi kanske får igen det på nåt annat sätt 😉

Vision

Vi önskar att Royal rustas upp och återigen blir den samlingslokal och mötesplats för kulturella aktiviteter den alltid varit. Förmågor som tar plats på Royals magiska kulturscen och utövar sin passion och lockar nästa generation att föra passionen vidare.

Projektet handlar både om att rädda själva kulturscenen men även att fastigheten royal ska klara sig för att framtida generationer får uppleva dess storhet. Istället för att ordna aktiviteter för en förening som vi själva planerar och utför så måste vi nu testa något nytt.
Vi har arbetat med marknadsföring och digitala media till vardags så istället för att delta på olika arrangemang som nu inte är aktuella längre att göra så hoppas vi få stöd och gillande via våra sociala kanaler för att på så vis försöka skapa samarbeten som kanske leder dit vi vill nå.

Kulturella och sociala samarbeten får vi förhoppningsvis på köpet under projektet.
HJälp till nu först genom att Följa royalhuset, gilla och var aktiva i våra kanaler än så länge (instagram och hemsidan) så kanske vi lyckas skapa en digital kanal för att få in de resurser (tid, energi och pengar) som krävs för de fasta utgifterna och upprustning så att byggnaden ska stå pall i 50 år till iallafall.

Hemsidan

Vi jobbar med hemsidan där grunden snart är lagd. Vi har funderingar på att lägga upp det historiska material vi samlat på oss sedan vi tog över huset men vi är även intresserade av fler gamla bilder och historier om Royal och spännande anekdoter.
Maila gärna till royalhuset@gmail.com eller ring oss för att träffas.
Läs mer om ROYALS HISTORIA

Sociala Medier

Syns man inte så finns man inte.
Vi jobbar för att finnas med en social närvaro och hoppas vi ses.
Lets be friends!

Royalhuset via sociala medier

Följ utvecklingen.
Gilla och stöd projektet så kan det hända mer.
FACEBOOK
INSTAGRAM

Parkering PARKERINGEN

Med en så stor och lättillgänglig parkering centralt alldels vid E4.an så finns det möjligheter för kreativa. Perfekt som utlämningsplats eller bakluckeloppis eller vernissage för fina gamla bilar, utställningsmaskiner och andra stora saker eller andra festligheter

Royals stora parkering har så länge vi hört fungerat som lastbils parkering. Vi vill såklart inte avsluta en lång tradition men som ni ser så har hela gårdsplanen fått stora hål av de tunga fordonen.
Lösningen är vår SMS parkering.
Vi hoppas nu att fler av lastbilsförarna betalar eller kontaktar oss för en mängdrabatterad parkering om så önskas. Vi tackar på förhand de som ändå betalar och lovar en upprustad parkering när ekonomin tillåter 😉
TIPS till lastbilschaufförer; Kom in och köp nåt!!
Vi har nog nån dricka, kaffe eller nåt loppisfynd som passar 😉

Det är givetvis Gratis Parkering för alla kunder

Musikscenen ROYAL STAGE

Vi vet inte hur länge Covid-19 finns och påverkar alla aktiviteter i krokarna men vi hoppas på att kunna fira ROYAL 80 år.
Vi får se… men ett alternativ är en digital musikscen. där vi skapar ett evenemang så vi kan mötas via nätet.

Förhoppningen med musikscenen är att samla några av alla de lokala förmågor som vi vet finns så de kan dela med sig av musikglädje. Det behövs.

Vi hoppas snart kunna skriva upp gäster och artister på inkommande…
Vilka vill ni se och höra?
Kanske du själv vill uppträda nångång?

Renovering & Restaurering

Fastigheten byggdes 1939-40 och har stått stabilt i 80 år, förr kunde man bygga hus och huset har stabil stomme med gedigna material och mycket charm! Tack vare det tidigare underhållet så är huset väl värt att rädda. Trots sol, vind, fukt och kyla står huset där det byggdes. Och trots att fastigheten har stått tomt som lagerlokal i många år med eftersatt underhåll så finns det mycket liv kvar av huset tycker vi men det är mycket som måste göras för att huset åter ska kunna bli den pampiga byggnad som klassiskt nöjespalats och danspaviljong den en gång var men vad är ett projekt utan fel och saker som ska åtgärdas?

Åtgärdspunkter?

 • Hitta bra hyresgäst
 • Byta ut reklamen på fasaden, vilka är intresserade av att synas?
 • Fixa gårdsplanen
 • Laga eller fixa värmesystem för de delar som ska användas.
 • Måla och förbättra fasad samt vissa väggar inomhus.
 • Ta hand om fönster och fönsterkarmar (olja in, kitta om och måla)
 • Byta vissa fönster.
 • Byta eller laga lampor
 • Ta hand om dörrarna.
 • Vårda fasaden och laga skador
 • Fixa trasig grund och måla om den
 • Byta några Vatten- och elledningar, ev dränera
 • Ordna med snörasskydd
 • Laga stegen som snön dragit med sig
 • Energibesparande åtgärder
 • mm…

  Just nu har vi behov av:
  en byggnadsställning eller lift, (inomhus och utomhus), material,
  att låna, köpa eller hyra billigt

  Därför tar vi tacksamt emot bidrag, offerter, samarbetsförslag, erbjudanden som kan hjälpa oss att åtgärda dessa punkter. Tänk på att Royalhuset kan erbjuda reklam & marknadsföring på fasad, på hemsida, i våra sociala medier, företagsevent och en evig tacksamhet. ROYALS änglar 🙂 och för oss VIP – Very important people

Verksamhetslokaler

Lokalen i entren ex. Restaurang för uthyrning


I vår mysiga entre finns en del av inventarierna från pizzeria Grillhouse.
En dubbel pizzaugn bland annat så en trevlig person som vill driva ett bagari, cafe, mysigt matställe eller någon annan trevlig verksamhet i fastigheten är välkommen, det skulle göra stället ännu mer hemtrevligt. Lägenhet finns fortfarande tillgänglig om någon kommer långväga och behöver boende men vi har några intressenter på gång för den så snabba på.

I källaren finns också dessa möjligheter där restaurangen tidigare drevs från, där krävs dock lite mer renovering

Kontakta oss för vidare diskussion