Kul kultur och svunna tider

Hela stället andas 40 – 50 tal och på många ställen kan man se det i detaljerna. Att väggarna talar om svunna tider är det många som hör och att scenen är magisk, det måste vi nog bevisa för er som inte testat 😉

Kom in och testa magin och bli nostalgisk du också!

I huset har det gjorts många event och projekt förhoppningsvis kan det fortsätta i ytterligare 80 år om ideer och resurser finns. Vi hoppas rådande omständigheter med Covid-19 passerar men man kan göra mycket med rätt inställning som att hålla avstånd, visa hänsyn till andras mående och inte minst stanna hemma vid symtom och sänkt immunförsvar (för andras men även sin egen skull)

Träffpunkt

Med sin centrala plats vid E4:an, busshållplatsen och med sin stora parkering så har Royal alltid fungerat som den självklara mötesplatsen.
Antingen vid ett evenemang, vid anslagstavlan, farstubron eller på parkeringen.

Vår Farstubro är nu målad och många sätter sig gärna ned en stund framför busshållplatsen, det finns även en träbänk bredvid där morgonpromenaden runt byn börjar.
Perfekt avvägd och med möjlighet till att komma igång med dagen och kanske vara lite social och knyta nya band?
Testa och avgör själv 😉

Anslagstavlan

Här finns anslagstavlan som alla sneglar på när de kör förbi, sätt inte över andras anslag och ta gärna bort gamla notiser och häftstift så att anslagstavlan förblir aktuell och kan fortsätta användas 😉

Royalparkeringen

Parkeringen hoppas vi kunna åtgärda snart. Då är den perfekt som utlämningsställe för ex REKO ring eller bakluckeloppis och utställningsplats

Alla vet ju var Royalparkeringen ligger!

Loppis

Loppisen är fylld med allt från gammalt till sprillans nya saker; verktyg, tavlor, LP-skivor, böcker, elektronik, möbler och kläder.
Från barnkläder till balklänningar, ytterkläder och skor.

Du hittar gamla saker åt det antika hållet, dekoration, blomkrukor och mycket småpynt för inredning och som gåvor. Här finns även saker kvar från tidigare verksamheter som bla Fru Jonssons blomsterhandel och gallerian som huserade i huset.

På vår loppis finns även möbler, lite elektronik, gamla skivor och verktyg och många gamla fina tavlor. Vi tänker att läktaren med lite arbete kan bli ett riktigt fint galleri med tiden. Det finns även en del mattor både äkta, handgjorda både ryamattor och vävda.

Varje vecka lovar vi att det ska finnas några nya saker att fynda.

Loppisfilm från ROYAL

Liten film och smakprov från loppisen på royal

Loppiscafé

Välkomna in när ÖPPET skylten är öppen för en stunds avkoppling och kanske en pratstund med någon. Vi brukar ibland koppla upp TED-föreläsningar för inspiration och DIY tips. Loppiscaféet erbjuder alltid något hembakt fika med begränsat antal tillsatser, mestadels ekologiska råvaror och äkta smör.
Varför inte komma hit och fika?!
fika inne, ute eller ta med fika hem.

Kom in och bli nostalgisk.

Nästan varje gång får vi höra någon gammal anekdot från förr, mycket trevligt! 😉
Det finns också alltid en möjlighet att någon äntrar scenen, tar en spontandans eller spelar en gammal skiva
Kanske det är du!?

Välkommen in när det är öppet!

EVENT

Royal 80 ÅR

Royal har just fyllt 80 år och vårt projekt ROYAL REVIVAL kämpar för att ge henne nåt (hihi visst är hon en hon?!) En födelsedagspresent i form av ansiktslyft av fasaden, de flagnande väggarna eller parkeringen. Eller om Royalfantasterna hellre skulle föredra ett musik event från scenen återstår att se. Något lovar vi allafall att det blir. Håll utkik!

Projekt Rädda Royal

ROYAL REVIVAL

I huset finns projekt som ämnar skydda fastigheten från förfall och att skapa möjlighet för nästa generation att få uppleva ROYAL och dess magiska energi. Kärlek har uppstått, sceniska uttryck har inspirerat och spritt känslor, skratt och magiska möten har skapats på ROYAL i Ånäset.
Vill du hjälpa till med projektet kan du enklaste sätt köpa en digital kaffe till oss så vi orkar lite mer 😉
Har hört att projektarbetet blir lättare med kaffe.
Kom gärna in och fynda på Royal Loppisen när det är öppet 😉 eller ta en fika.

LÄNK till projektet HÄR